У таборі

У таборі "Пуща-Водиця" отруїлися діти

Укрінформ
У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Пуща-Водиця" у Києві отруїлися троє дітей та двоє дорослих.

Про це повідомили у Держслужбі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Пуща-Водиця" (м. Київ) зареєстровано 5 випадків (двоє дорослих та троє дітей) захворювання на гостру кишкову інфекцію. Двох дітей було доставлено "швидкою" до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1, оглянуто лікарем, бактеріологічно обстежено та за вимогою батьків виписано в той же день. Третю дитину, після огляду лікарями, батьки забрали додому для продовження лікування", - зазначили у Держпродспоживслужбі.

У відомстві заявили, що під час обстеження оздоровчого закладу виявлено порушення вимог діяльності закладу щодо безпечності харчових продуктів та вимог санітарного законодавства,

Проведення протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

Читайте також: На Рівненщині 10 людей отруїлися на весіллі, серед них четверо дітей

Як повідомляв Укрінформ, улітку цього року мали місце кілька випадків масового отруєння в дитячих таборах. Так, у Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура, згодом їх госпіталізували. Станом на 19 липня кількість госпіталізованих із цього табору до медичних закладів зросла до 94 осіб. Усього в таборі відпочивали 134 дитини. За даними Донецького обласного лабораторного центру МОЗ, у 18 із 94 хворих підтверджено діагноз "гостра дизентерія Зонне".

Крім того, у приватному дитячому таборі "Славутич" Переяслав-Хмельницького району Київської області отруїлися 12 дітей, одна дитина впала в кому. Зокрема, 2 липня 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту табору зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-