У Кличка пояснили, чому затопило Хрещатик

У Кличка пояснили, чому затопило Хрещатик

Укрінформ
Затоплення вулиці Хрещатик у Києві  сталося через велику кількість мулу, гілок та листя, які закрили доступ води до зливоприймальних решіток. 

Про це під час брифінгу щодо подолання наслідків нічної негоди у столиці поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Можна було бачити десь шар з 10 см мулу, який пересувався вздовж обох сторін Хрещатика, таким чином були фактично закриті зливоприймальні решітки; гілки, листя, які пересувалися з великою швидкістю, також фактично не дали змогу воді потрапляти в зливоприймальні решітки. Тому Хрещатик і мав серйозні підтоплення. Але оперативна реакція служб "Київавтодору" допомогла справитися з цією ситуацією", - сказав Пантелеєв. 

Він зазначив, що дренажна система на Хрещатику справна і постійно очищується. 

"На Хрещатику дренажна система працює 100%, проблеми в чистці немає, вона досліджується, утримується. Такі вулиці, як Хрещатик входять до переліку вулиць з більш інтенсивним обслуговуванням, але, як бачимо, за таких погодних умов усе одно виникає проблема", - зазначив він. 

Читайте також: Повалені дерева та зірвані дахи: ДСНС ліквідовує наслідки негоди у Києві

Як додав генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв, на деяких ділянках Хрещатику вода сягала 20 см. 

"Зрозуміло, що така кількість сміття, листя заважали нормальній роботі ливневої каналізації, і, відповідно, вода сходила набагато складніше. Але наявність води на Хрещатику заввишки 20 см - це нонсенс, такого ніколи не було", - сказав Густєлєв. 

Він зазначив, що за кілька годин на Хрещатику було ліквідовано всі наслідки негоди і руху це не заважало. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-