Бунт

Бунт "торнадівців": результати розслідування передали військовій прокуратурі

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство юстиції України завершило службове розслідування щодо інциденту за участю екс-бійців "Торнадо" в Лук'янівському СІЗО та передало матеріали до військової прокуратури.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

"Тривало службове розслідування 4 дні. Сьогодні матеріали передали до військової прокуратури, оскільки вона здійснює кримінальне провадження стосовно "торнадівців", у рамках якого відбувалися обшуки в Лук'янівському СІЗО", - повідомив Маслак.

Він зазначив, що далі військова прокуратура "вивчатиме ці матеріали, надаватиме правову оцінку, проводитиме своє додаткове розслідування і передаватиме матеріали до суду".

"Ми дійсно підозрюємо наших працівників, які сприяли "торнадівцям" в організації масових заворушень. І щодо цих працівників теж проведено службове розслідування, матеріали передані в рамках уже цього службового розслідування і прокуратура теж надаватиме правову оцінку діям наших працівників", - сказав Маслак.

На уточнююче запитання, про скількох працівників йдеться, він відповів: "про двох працівників".

Читайте також: Бунт "торнадівців": спільниками ув'язнених могли бути двоє працівників СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти "Торнадо" влаштували бунт у Київському (Лук'янівському) СІЗО. За цим інцидентом розпочато службове розслідування проти осіб, які допустили порушення режиму в самому СІЗО.

7 квітня 2017 року суд оголосив вирок 12 колишнім бійцям розформованої спецроти "Торнадо". Вісьмох екс-бійців, обвинувачуваних у насильстві та катуванні, засудили до позбавлення волі від 5 до 11 років. Зокрема, екс-командира роти "Торнадо" Руслана Онищенка засудили до 11 років. Згодом трьох звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки. До усіх застосовували дію "закону Савченко".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-