Через бунт

Через бунт "торнадівців" до Лук'янівського СІЗО викликали спецназ

Фото
Укрінформ
Під  Лук'янівським СІЗО у Києві близько 30-40 осіб перекрили дорогу, протестуючи проти вивезення із СІЗО деяких підсудних — їхніх родичів та знайомих. Наразі ситуація контрольована.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“О 16.10 до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у Шевченківському районі на вулиці Дегтярівській під стінами Київського слідчого ізолятора зібралось близько 30-40 осіб, які перекрили дорогу та виступають проти вивезення із СІЗО деяких підсудних – їх родичів та знайомих”, - йдеться у повідомленні.

Штовханина під Лук'янівським СІЗО/ Фото Романа Петушкова

За викликом терміново направили патрульних поліцейських, працівників Шевченківського управління поліції та спецпризначенців.

Наразі ситуація під стінами слідчого ізолятора контрольована.

За фактом умисного блокування виїзду спецавтомобілів, чим було здійснено втручання у діяльність працівників правоохоронних органів, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця) Кримінального кодексу України.

Уточнюється, що правоохоронці продовжують нести службу для забезпечення охорони громадського порядку та публічної безпеки.

Раніше ЗМІ повідомляли, що екс-комбата "Торнадо" Руслана Онищенка та його поплічників намагалися розвести по різних закладах тимчасового утримання.

У відповідь на це в'язні забарикадували вихід із камери і чинили опір правоохоронцям. На підкріплення приїхав спецназ Державної пенітенціарної служби.

Також повідомлялося, що біля СІЗО зібралися активісти, які протестують проти поділу утримуваних.

Читайте також: Розгляд апеляції "торнадівцям": під судом зібралися протестувальники

Як повідомлялося, 7 квітня 2017 року суд оголосив вирок 12 колишнім бійцям розформованої спецроти "Торнадо".

Вісьмох екс-бійців спецроти "Торнадо", звинувачуваних у насильстві та катуванні, засудили до позбавлення волі від 5 до 11 років. Зокрема, екс-командира розформованої роти "Торнадо" Руслана Онищенко засудили до 11 років. Згодом трьох звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном строком на 2 роки. До усіх застосовували дію "закону Савченко". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-