Розгляд апеляції

Розгляд апеляції "торнадівцям": під судом зібралися протестувальники

Фото
Укрінформ
У Києві під апеляційним судом зібралися близько 20 протестувальників. Вони прийшли висловити підтримку засудженим бійцям роти "Торнадо", яких рік тому засудили за ряд особливо тяжких злочинів.

Про це повідомляє Громадське.

Сьогодні має розглядатися апеляція на вирок суду у цій справі.

Зараз прохід до зали оточений поліцією та Нацгвардією. Безпосередньо біля автозаку стоять бійці у балаклавах і з автоматами.

Саме засідання має відбутися у закритому режимі.

Прес-секретар суду повідомив, що журналістів і мітингувальників пустять на 15 хвилин перед початком суду, аби ті могли поставити запитання. Після цього всіх виведуть.

Екс-командир розформованої роти "Торнадо" Руслан Онищенко, засуджений до 11 років позбавлення волі за особливо тяжкі злочини, заявив, що їх судили незаконно.

"Шість місяців ми просиділи без матеріалів справи для апеляції. Лише за 10 місяців нам надали усі матеріали справи, аби ми готувалися до апеляції і оскарження вироку. І от лише зараз буде розгляд апеляції на вирок Оболонського суду", - сказав Онищенко.

Як повідомлялося, 7 квітня 2017 року суд оголосив вирок 12 колишнім бійцям розформованої спецроти "Торнадо".

Читайте також: Вбивство у Лук'янівському СІЗО: справу екс-торнадівця передали до суду

Вісьмох екс-бійців спецроти "Торнадо", звинувачуваних у насильстві та катуванні, засудили до позбавлення волі від 5 до 11 років. Трьох звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном строком на 2 роки. До усіх застосовували дію "закону Савченко".

12 квітня стало відомо, що засуджений екс-боєць роти "Торнадо" Ілля Холод проломив голову своєму сусідові. 14 квітня побитий ув'язнений помер.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-