Полторак розповів, яку військову техніку покажуть на параді у Києві

Полторак розповів, яку військову техніку покажуть на параді у Києві

Укрінформ
Цього року під час урочистого військового параду на честь Дня Незалежності у Києві вперше братимуть участь 24 підрозділи Збройних сил України та силових структур, а також буде продемонстровано проходження механізованої колони.

Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак на брифінгу, що відбувся у вівторок під час репетиції урочистого військового параду на честь Дня Незалежності у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«24 серпня відбудеться військовий парад - він є надзвичайно потужним, більшим, ніж у попередні роки, присвяченим 27-й річниці незалежності України, а також сторіччю відродження державності України. Загалом, у параді бере участь 4500 військовослужбовців, 250 одиниць техніки. Причому, я би хотів звернути увагу, що вперше цього року в параді бере участь 24 підрозділи зі Збройних сил України, Прикордонної служби, Служби безпеки, Національної гвардії, рятувальники, поліцейські та інші силові підрозділи, які виконують завдання з охорони, оброни нашої країни», - зазначив Полторак.

Стосовно ж техніки, за словами міністра, під час цьогорічного параду вперше продемонструють проходження механізованої колони, нових зразків озброєння та техніки ЗСУ, які вже прийняті та наявні у війську.

«Також будуть показані зразки озброєння, які є перспективними і зараз проходять державне випробування», - додав керівник оборонного відомства.

Водночас він уточнив, що тренування відбуваються у плановому режимі, а генеральне тренування механізованої колони буде проведене 10 серпня.

Читайте також: На параді до Дня Незалежності військові вітатимуться по-новому

«Вона (механізована колона - ред.) тренується окремо на аеродромі Озерне біля Житомира, і готується до проведення тренувань на Хрещатику, які відбудуться 18, 20, і 22 - генеральна репетиція (усього параду - ред.)», - пояснив Полторак.

За його словами, важка військова техніка під час параду буде пересуватися або на спеціальних тралах, або з гумовими накладками на гусеницях. Водночас він уточнив, що бойові машини піхоти проїжджатимуть без спеціальних гумових накладок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-