Баржа з дешевими херсонськими кавунами прибуде до Києва наступного тижня

Баржа з дешевими херсонськими кавунами прибуде до Києва наступного тижня

Укрінформ
Першу у 2018 році, і другу протягом останніх 15-ти років, баржу з херсонськими кавунами для жителів Києва планують відправити по Дніпру з міста Гола Пристань в середині наступного тижня.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"Баржу з кавунами планують відправити від нас на Київ десь 8-го серпня", - заявив Бабич.

Проте, скільки тонн кавунів буде завантажено на це судно наразі невідомо. "З цього приводу не можу поки що нічого сказати", - зазначив мер.

Як повідомлялося, першу у 2018 році баржу з херсонським кавунами планували відправити з міста Гола Пристань до Києва ще 25-26 липня. Але згодом розпочалися дощі, і відправлення перенесли на 5 серпня. З'явитися ці кавуни, якби їх відправили 5 серпня, мали б у супермаркетах Києва після 10 серпня. Відтак, з огляду на нову чергову затримку із відправлення баржі дата надходження херсонських кавунів у столичну торговельну мережу теж переноситься на пізніший строк.

Читайте також: Квадратних кавунів на фестивалі у Голій Пристані поки немає - мер

Як повідомлялося, 30 липня 2017 року вперше за останні 14 років Херсонщина відправила свої знамениті кавуни до Києва річковим транспортом по Дніпру. Від причалу зерноперевантажувального терміналу, збудованого компанією "Нібулон" у пониззі Дніпра у місті Гола Пристань, відчалила баржа, завантажена 250-ма тоннами кавунів, вирощених херсонськими фермерами. 4 серпня баржа з кавунами прибула до Переяслава-Хмельницького Київської області. Звідти солодка херсонська ягода була доставлена у столицю автотранспортом до супермаркетів мережі "Сільпо" і розпродана киянам та гостям столиці за два дні. Це стало можливим завдяки співпраці між фермерами Херсонщини, агрохолдингом "Нібулон", торговельною мережею "Сільпо" та за підтримки Агентства США з міжнародної допомоги USAID. Але ця перша баржа з херсонськими кавунами, на жаль, стала і останньою у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-