У бібліотеці імені Лесі Українки встановили обладнання для незрячих

У бібліотеці імені Лесі Українки встановили обладнання для незрячих

Фото
Укрінформ
У публічній бібліотеці імені Лесі України у Києві встановлено обладнання для людей з порушенням зору та незрячих. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У бібліотеці імені Лесі Українки у Києві встановили обладнання для незрячих / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

"Ми дуже раді, що тепер в Україні у публічній бібліотеці є можливість кожній незрячій або  людині з порушеннями зору прийти прочитати потрібну книгу, зайти в інтернет, написати замітки, мати можливість тут працювати, вчитись, соціалізуватись. І при цьому не залежати від інших людей. Саме для цього і потрібна спеціальна техніка", - зазначила представниця фірми-розробника обладнання Тетяна Печоріна.

Вона розповіла, що в бібліотеці тепер є два типи обладнання: для людей з порушенням зору із можливістю читання збільшеного тексту та окремо для незрячих, із голосовим синтезатором та спеціальними навушниками.

"З вересня ми будемо всіх до нас запрошувати. Ми вибудуємо правила користування для наших користувачів, будемо вивчати ситуацію та створювати можливість користування відповідно до того, наскільки в нас великий потік охочих. Найімовірніше, працюватимемо за принципом реєстрації, за попереднім записом бронюватимемо години роботи", - зауважила директор книгозбірні Ольга Романюк.

За її словами, працівники бібліотеки розмістять запрошення до нової зали в офтальмологічних клініках, а також розішлють його в усі університети, де навчаються люди з порушеннями зору.

Читайте також: Велопробіг за участі незрячих людей зафіксують у Книзі рекордів України

Як зазначалося, кошти на реалізацію проекту (а це 600 тис. грн) зібрали організатори благодійної барахолки "Кураж-Базар", представники якої повідомили, що аналогічне обладнання працюватиме і в центральні бібліотеці імені Тараса Шевченка для дітей у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-