Фаст-фуд на колесах: у Києві лише 62

Фаст-фуд на колесах: у Києві лише 62 "точки" працюють легально

Укрінформ
На даний момент у Києві лише 62 об'єкти пересувної торгівлі з-понад 1,5 тис. працюють легально. Транспортні засоби, що продавали шаурму, якою отруїлися кияни, не мали дозвільних документів.

Про це поінформував заступник начальника Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Деніс Пікалов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашою інформацією, обидва транспортні засоби, що торгували шаурмою, не мали договорів пайової участі, ні інформаційних талонів, ні договору з КП "Міський магазин"... Сьогодні в Києві легально працює 62 засоби пересувної торгівлі, які мають договори з комунальним підприємство "Міський магазин". Наші колеги з департаменту благоустрою вважають, що 1,5 тисячі автівок сьогодні в Києві без документів (здійснюють торгівлю - ред.). Вони, незважаючи на створені для них механізми, не бажають брати участь у легалізації своєї діяльності. На ці дві машини... вже є приписи, наказ про демонтаж і сьогодні вони будуть демонтовані", - сказав Пікалов.

Він уточнив, що йдеться про дві автівки пересувної торгівлі на м. Дарниця та на м. Мінська. Стосовно інших точок продажу, за його словами, інформація уточнюється. Ті підприємці, які хочуть працювати легально в сфері пересувної торгівлі, за словами чиновника КМДА, повинні мати інформаційний талон з QR-кодом або голограмою, і ці документи повинні бути на видному місці.

Читайте також: Отруєння у Києві наймасовіше за десять років - Держпродспоживслужба

"Якщо немає цих розпізнавальних знаків, можна навіть не дивитися на документи про безпеку та якість харчових продуктів", - наголосив Пікалов.

У свою чергу голова Держпродспоживслужби у м. Києві Олег Рубан зазначив, що всі точки продажу шаурми, якою отруїлися кияни, належать одному суб'єкту підприємницької діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-