Надзвичайно багато вірян: Хресна хода розтягнулася на кілька кілометрів

Надзвичайно багато вірян: Хресна хода розтягнулася на кілька кілометрів

Відео
Укрінформ
Хресний хід у Києві з нагоди 1030-річчя хрещення Кивської Руси-України все ще триває, голова колони вже на Володимирській гірці, а "хвіст" щойно вийшов на вулицю Володимирську неподалік Володимирського собору, звідки стартував хід.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кількість людей надзвичайно велика, від початку ходу люди заполонили весь бульвар Шевченка в районі Володимирського собору, до колони не змогли потрапити всі бажаючі. На місці активно працювала поліція діалогу.

Поліція, Нацгвардія пильнують за громадським порядком упродовж усього маршруту хресного ходу.

Раніше було заплановано, що хресний хід розпочнеться орієнтовно об 11.30 і завершиться молебнем на Володимирській гірці.

Як повідомляв Укрінформ, хресний хід "Молитва за Україну та Українську Помісну Православну Церкву" очолив Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. У колоні також Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною. Присутні віце-прем'єри Степан Кубів, В'ячеслав Кириленко, Генадій Зубко, Павло Розенко, народні депутати. 

Як повідомлялося, серед учасників ходу - військові капелани, група військових, які захищали країну від російського агресора на Донбасі.

Читайте також: Філарет очолив Хресний хід, у колоні — Президент

27 та 28 липня у Києві проходять урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. 27 липня пройшов хресний хід, організований Українською православною церквою Московського патріархату, а 28 липня проходить хресний хід, організований  Українською православною церквою Київського патріархату. 

Раніше в МВС повідомили, що для забезпечення громадського порядку 27-28 липня у столиці буде залучено п'ять тисяч правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-