Поліція затримала трьох осіб під час хресної ходи УПЦ МП

Поліція затримала трьох осіб під час хресної ходи УПЦ МП

Укрінформ
Столична поліція затримала трьох осіб, які затримували рух колони під час хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату.

Про це на брифінгу поінформував начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Три особи. Вони йшли попереду колони, затримували рух, і тому у поліції виникли, я вважаю, грунтовні підозри, що можливі провокації”, - сказав Крищенко, відповідаючи на запитання про кількість затриманих.

У свою чергу, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що участь у заходах брали близько 20 тисяч громадян. "Не було у нас якихось ексцесів, значних порушень правопорядку", - уточнив Яровий.

Читайте також: "Московська" хресна хода: поліція чітко скоординувала дії, ситуація у Києві спокійна

Водночас керуючий справами УПЦ МП митрополит Анатолій (Паканич) повідомив журналістам, що не менше 250 тисяч осіб взяли участь у хресному ході. "Це більше, ніж торік", - додав він.

Як повідомлялося, урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України заплановано на 27 та 28 липня. 27 липня - хресний хід, організований Українською православною церквою Московського патріархату, а 28 липня - Українською православною церквою Київського патріархату. Очікується, що наймасовішим буде хресний хід, організований УПЦ Київського патріархату. 

В урочистостях 28 липня візьме участь Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-