Блискавка вдарила в помпу: у КМДА пояснили, чому затопило тунель на Дорогожичах

Блискавка вдарила в помпу: у КМДА пояснили, чому затопило тунель на Дорогожичах

Укрінформ
Затоплення тунелю на Дорогожичах сталося через проблеми з електропостачанням, унаслідок чого перестали працювати чотири насосні станції, які мали б відкачувати потік води з-під мосту. 

Про це під час брифінгу поінформував  заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Дорогожичах через блискавку у нас відмовила автоматична система помпи і відкачування води. Згодом цю проблему ліквідували", - сказав Давтян.

Як зазначив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв, затоплення водою було заввишки 2 метри 2 см. 

Читайте також: Злива змила стихійну торгівлю: соцмережі про київський "армагеддон"

"Що стосується перетину в зоні метро Дорогожичі і затоплення. Було затоплення водою 2 метри 2 см. В даному місці розраховані 4 насосні станції, які навіть при заміні однієї іншою мали підкачувати будь-який потік води. Але, за оцінкою експертів, був перебій з постачанням електроенергії, спрацювала автоматика і вона вимкнула чотири насоси, які мали б працювати, навіть один як додатковий до іншого. Злива була шалена, тому за дуже короткий час, за лічені хвилини була наповнена повністю "чаша" водою", - сказав Густєлєв.

За його словами, на даний момент відновлено роботу всіх чотирьох помп. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-