Кличко доручив відкачувати воду помпами у підтоплених районах Києва

Кличко доручив відкачувати воду помпами у підтоплених районах Києва

Укрінформ
У Києві за дорученням міського голови Віталія Кличка розпочато відкачування води помпами у найкритичніших місцях підтоплення.

Про це повідомив народний депутат, радник мера Києва Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці у Facebook.

"За дорученням мера управління з надзвичайних ситуацій міста в тих місцях, де найкритичніша ситуація, починає відкачування води помпами", - написав Білоцерковець.

Депутат пояснив, що однією з причин неналежної роботи системи зливових каналізацій є аномальна кількість опадів, що випала в столиці останніми днями.

"Київ вже який день заливає дощами. На багатьох вулицях - справжні річки. Потрібно розуміти, коли є проблема з ливнівками, а коли - є наслідки аномальних опадів. Якщо вода не стоїть годинами, а поступово сходить, то просто ливнівка (зливова каналізація) не може впоратися з обсягами опадів через їх аномальність. І такі проблеми, під час стихійного лиха, бувають у всьому світі, навіть в найбільших і успішних мегаполісах. Якщо ж вода стоїть довго і не сходить, тоді дійсно є проблема з ливнівкою і над цим потрібно працювати", - підкреслив Білоцерковець.

Читайте також: Зливи підтопили три райони Києва - ДСНС

За його словами, у Києві справді є проблема з роботою застарілих комунікацій і зливової каналізації. На ділянках багатьох автошляхів, де були здійснені капремонти, систему ливнівок оновили, але на більшості вулиць ці системи – старі, зазначив він.

"Проблема ливнівок в місті історична, з'явилася не вчора і не рік тому. Ми розуміємо, що над цим потрібно працювати і це питання є актуальним. Тому на багатьох вулицях, де робили капремонт доріг, міняли систему ливнівок, комунікації. Але на більшості вулиць ці системи - старі, зношені. І ми визначаємо найпроблемніші, до заміни яких приступаємо. Як, наприклад, на Лівобережці", - додав Білоцерковець.

Як повідомлялося, у Києві в зв'язку із сильними зливами та шквалами підтопленні автодороги, переходи, будівлі у ряді районів.

Зокрема, за даними ДСНС, у Шевченківському районі на вулиці Ванди Василевської сталося падіння дерева та підтоплення переходів до станцій метро Політехнічний інститут, Шулявська.

Також у Солом'янському районі на вулиці Виборзькій сталося падіння дерева, підтоплення будівлі Солом'янського суду та під'їзду будинку по вул. В. Гетьмана, 26б.

Читайте також: Злива в Києві обвалила конструкції мосту на Теліги

Крім того, впало дерево і на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі, а на проспекті Перемоги на автомобіль впав бігборд та підтоплено автодороги поблизу станції метро Дорогожичі. У Святошинському районі по вул. Боголюбова, 8 сталося підтоплення ветеринарної клініки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-