Хрещення Русі-України: у Києві пройде фестиваль духовної музики

Хрещення Русі-України: у Києві пройде фестиваль духовної музики

Укрінформ
До 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві на Співочому полі відбудеться фестиваль духовної християнської музики та співу і виставка іконопису в будівлі КМДА.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Організація та проведення культурно-мистецького проекту «Духовне проміння» до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України» повідомив директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Микола Пересунько.

«Відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України - це визначна подія не тільки для України, а й усього християнському світу. Тому наше завдання показати ті надбання, які Україна пройшла з моменту хрещення нашого народу. Ми вже втілили не один такий проект і до святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі вже долучилося багато наших партнерів», - сказав Пересунько.

Читайте також: Вселенського патріарха запросили в Україну на 1030-річчя Хрещення

Як зазначила заступник директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Жанна Румко, під час відзначення проекту «Духовне проміння» 25-29 липня у фойє Київської міської державної адміністрації пройде тематична виставка «Духовна спадщина українського народу» (вул. Хрещатик, 36). 

«Це унікальна виставка іконопису заслуженого майстра народної творчості України - Володимира Шерстія. Майже 150 робіт майстра славляться тим, що вони освячені Блаженнішим Любомиром Гузаром, та виготовляються із дерева", - зазначила вона. 

Також 28 липня на Співочому полі (вул. Лаврська,41) пройде фестиваль духовної християнської музики та співу «Духовні піснеспіви». Фестиваль проходитиме з 14.00 до 20.00 год.

Під час фестивалю на Співочому полі на одній зі сцен виступлять хорові колективи різних конфесій, муніципальних та аматорських колективів, відбудуться різноманітні тематичні виставки та майстер-класи з видатними майстрами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (витинанки-іконки та ангели, декупаж на біблійну тематику, розпис, вишивка бісером ікон).

Крім цього, на території культурно-мистецького комплексу відбудуться квести для дітей та дорослих культурного духовно-патріотичного спрямування, а також Година духовності з священиками, капеланами.

За її словами, у заході візьмуть участь понад 20 колективів різних конфесій.

Ще одним заходом у рамках відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України є молитва-флешмоб біля колони Магдебурзького права у Києві, яка відбудеться 29 липня з 12.00 до 13.00 год. На флешмоб запрошені усі охочі. Учасники флешмобу спільно читатимуть молитву «Отче наш». 

Культурно-мистецький проект «Духовне проміння» до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України 25-29 липня 2018 року організовує та проводить Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-