КМДА затвердила проект будівництва метро на

КМДА затвердила проект будівництва метро на "Виноградар"

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація затвердила проект будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар.

Про це повідомляє у середу прес-служба КМДА.

"Київська міська державна адміністрація затвердила проект будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар... Нова ділянка лінії метрополітену складатиметься із двох станцій - "Мостицької" та "Проспекту Правди", а також із ділянки вилочного відгалуження у бік станції "Виноградар", - заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

У повідомленні зазначається, що за планом будівельні роботи триватимуть 36 місяців, їхня вартість оцінюється у 6,3 млрд грн. Проект буде реалізований за рахунок коштів місцевого бюджету. Згідно з розпорядженням, пропускна спроможність цієї ділянки метрополітену становитиме 40 пар поїздів на годину.

Читайте також: За день до здорожчання метро кияни набрали про запас 6 мільйонів поїздок

Як повідомлялося, раніше на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати погодили надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП "Київський метрополітен" під влаштування будівельних майданчиків для зведення метро на житловий масив Виноградар. Зокрема, йдеться про земельні ділянки, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва. Вони надаються в оренду на сім років під влаштування будівельних майданчиків для будівництва об'єктів дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро "Сирець" на житловий масив Виноградар. Після завершення будівництва ділянки у межах станцій буде обслуговувати КП "Київський метрополітен", а решта будуть повернуті до міських земель загального користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-