Трамп і Меркель у тюремних робах: у Києві провели перформанс на підтримку Сенцова

Трамп і Меркель у тюремних робах: у Києві провели перформанс на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві у неділю пройшов театральний перформанс на підтримку  українського політв’язня Олега Сенцова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, активісти розіграли сценку, одягнувши маски президента США Дональда Трампа, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента РФ Володимира Путіна та Олега Сенцова.

Під час перформансу “Путін” одягнув символічний тюремний одяг на “Сенцова”  та  посадив до в’язниці.  В цей  час  “Трамп” і “Меркель” грали футбольним м’ячем. Пізніше “Путін” одягнув тюремні роби і на них.  

За словами організаторів, саме лідери США та Німеччини можуть вплинути на звільнення Сенцова. Вони висловили сподівання, що Трамп підніме питання українських політв’язнів в РФ на зустрічі з  Путіним 16 липня у Гельсінки.

У Києві провели театральний перформанс на підтримку Сенцова / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Участь в акції взяли кількадесят людей, які тримали в руках плакати на підтримку українського режисера  та одягнули футболки із зображенням Сенцова. Також було розгорнуто великий банер з іменами усіх українських політв’язнів Кремля.

На окремому банері всі охочі також могли залишити привітання Олег Сенцову з Днем народження, яке було 13 липня. 

Читайте також: Колишній в'язень концтаборів закликає Сенцова "жити заради сім'ї та України"

“Поки весь світ слідкує за Чемпіонатом світу з футболу в Росії, ми маємо нагадати, що Росія окупувала український Крим, веде агресивну війну на Донбасі та тримає за гратами сотні заручників цієї війни – українського режисера Олега Сенцова, визнаного в’язнем сумління Міжнародною Амністією, мінімум 70 українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму, більше сотні українських військовополонених та цивільних заручників у підвалах на окупованому Донбасі”, - заявили організатори.

Як відомо, всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-