У Києві вшанували пам’ять українських миротворців

У Києві вшанували пам’ять українських миротворців

Фото
Укрінформ
У столиці, біля Пам’ятного каменя на алеї ООН, українські миротворці вшанували пам’ять своїх побратимів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У заході взяли участь представники Київської міської державної адміністрації, Голова представництва ООН в Україні Джованна Барберіс, представник ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу, директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, начальник групи цивільно-військового співробітництва Командування Сухопутних військ полковник Руслан Мирошниченко, голова Ради Всеукраїнської Спілки ветеранів війни генерал-майор запасу Володимир Попович та ветерани миротворчих операцій різних поколінь.

Присутні вшанували пам’ять своїх побратимів хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятного каменя у Наводницькому парку столиці.

У Києві вшанували пам’ять українських миротворці / Фото: Міністерство оборони України

Читайте також: Миротворчу місію на Донбасі підтримали всі країни НАТО - Порошенко

У неділю, 15 липня, в Україні відзначається День українських миротворців. Починаючи з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь більш ніж у 26 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки в різних регіонах планети. Українські миротворці виконували бойові завдання в країнах колишньої Югославії (Боснія і Герцеговина, Східна Славонія, Македонія, Сербія і Чорногорія, Хорватія), на Африканському континенті (Ангола, Сьєрра-Леоне, Судан , Ліберія та Кот-д’Івуар), в країнах Близького і Середнього сходу (Ліван, Таджикистан, Кувейт, Ірак) та інших регіонах світу. За цей час у таких місіях загинули 54 українських військовослужбовці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-