Перетворювати річкову воду на питну стає дедалі дорожче - Київводоканал

Перетворювати річкову воду на питну стає дедалі дорожче - Київводоканал

Укрінформ
ПРаТ "АК "Київводоканал" через зростання забрудненості води у Дніпрі та Десні збільшив проти минулого року обсяги використання коагулянтів та хлору, що веде до здорожчання собівартості питної води в столиці.

Про це розповів перший заступник директора з експлуатації водопровідного господарства ПРаТ "АК "Київводоканал" Володимир Костюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із середини 2017 року до середини 2018 року через високу забрудненість води у Дніпрі та Десні ми використовуємо удвічі більше коагулянтів, щоб зняти розчинні сполуки. Збільшили і дози хлору, тому що погіршився бактеріальний стан річок", - сказав Костюк.

За його словами, на Деснянській водопровідній станції щодоби використовується майже 2 тонни хлору, а на Дніпровській, яка обробляє менше води, - 0,8 тонни.

Читайте також: У Києві обмежать рух транспорту на вулиці Депутатській

Він уточнив, що Київ споживає майже 650 тис. кубометрів води за добу. Через збільшення кількості реагентів та їх здорожчання, за словами посадовця, зросла і собівартість води.

"Збільшення забрудненості води у річках циклічне, її спричиняють багато природних чинників: температура, грунтові води, сніговий покрив, болотистість місцевості. Найбільш забрудненим Дніпро був у 2005 та 2013 роках", - розповів Костюк.

Київводоканал контролює якість води Дніпра щоденно за 27 показниками, щомісячно - за 52 показниками і щорічно - за 90 показниками. Однак фахівці кажуть, що з року в рік перетворювати річкову воду на питну стає важче і дорожче. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-