Кличко закликає Київраду створити у центрі столиці сквер імені Василя Сліпака

Кличко закликає Київраду створити у центрі столиці сквер імені Василя Сліпака

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вніс на розгляд Київради проект рішення про створення скверу імені загиблого в АТО українського оперного співака Василя Сліпака.

Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

«29 червня минуло 2 роки з дня загибелі в АТО відомого українського оперного співака Василя Сліпака, який, залишивши високооплачувану роботу за кордоном, одним з перших пішов захищати незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Київ має гідно вшанувати Героя, який віддав своє життя за Україну», - наголосив Кличко.

Сквер пропонується облаштувати за адресою: Андріївський узвіз, 33/6.

За словами міського голови, питання створення скверу громадські організації ініціювали протягом останнього року. Проте перешкодою є той факт, що відповідна земельна ділянка перебуває в оренді.

«Оскільки земельна ділянка перебуває в оренді, а попередніми управлінськими командами були програні судові процеси щодо її повернення киянам, місто розробило правовий механізм для розв’язання цього важливого питання. Ми також сподіваємося і на громадянську позицію орендаря», – зазначив Кличко.

Читайте також: Кличко: Цього року маємо відремонтувати якомога більше ключових магістралей

Так, відповідно до проекту рішення, орендарю запропонують припинити договір оренди у зв’язку із суспільною необхідністю та компенсують витрати. У разі відмови орендаря – питання буде вирішуватися в судовому порядку. Після розірвання договору оренди на земельній ділянці облаштують сквер, якому присвоять ім’я Василя Сліпака. Цю територію закріплять за «Київзеленбудом»  у Подільському районі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-