Поліція Києва затримала двох єгиптян за викрадення сина дипломата

Поліція Києва затримала двох єгиптян за викрадення сина дипломата

Фото
Укрінформ
Поліція Києва затримала двох громадян Єгипту за викрадення людини.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва з посиланням на начальника Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрія Крищенка.

"Київські поліцейські затримали викрадачів сина працівника дипломатичної установи", - сказав Крищенко.

За його словами, протягом двох діб кримінальна поліція Києва разом із Шевченківським управлінням поліції проводили слідчо-оперативні заходи, у результаті яких затримали двох осіб, які викрали молодого чоловіка і утримували його в гаражі, завдали тілесних ушкоджень, а також вимагали у нього гроші. 

"Вони - громадяни Єгипту, живуть на території України кілька років», - розповів керівник столичної поліції.

Як він зазначив, зловмисники відмовилися надавати будь-які пояснення. На цей час їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, і слідчі звернуться до суду для обрання їм міри запобіжного заходу.

«Вони чітко розуміли, кого вони викрали, і намагалися зв'язатися з батьками потерпілого. Але діями поліції цей злочин було зупинено і доволі оперативно затримано викрадачів», - додав Крищенко.

Зловмисникам загрожує до семи років ув’язнення.

Повідомлення про викрадення чоловіка на вулиці Тургенєвській надійшло від свідків. У столиці ввели план «перехоплення» та розпочали  комплекс необхідних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій. На місці злочину слідчо-оперативна група територіального поспілкувалися зі свідками та встановила, що зловмисники зникли на автомобілі «Фольксваген Гольф» темно-синього кольору.

Того ж дня в Дарницькому районі Києва поліцейські знайшли потерпілого, у якого були тілесні ушкодження. Нині він перебуває у лікарні під охороною поліції.

Читайте також: На Херсонщині пес знайшов втікача із СІЗО

Слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За вчинені злочини зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня поліцейські встановили місцезнаходження викраденого того ж дня у Шевченківському районі Києва чоловіка. Викраденим виявився син фінансового аташе Посольства Республіки Лівії, 1992 року народження.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-