Карти електромереж Києва стали доступними онлайн

Карти електромереж Києва стали доступними онлайн

Укрінформ
Карти столичних електромереж з'явились у відкритому доступі. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вважають, що такі кроки допоможуть Україні покращити свої позиції в рейтингу Doing Business.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

«Карти електромереж «ДТЕК Київські електромережі» з'явились у відкритому доступі. Це спрощує процес приєднання до електромереж і робить відносини клієнта та енергокомпанії більш прозорими й конструктивними», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі українські енергопостачальні компанії, згідно з вимогами нового Закону «Про ринок електричної енергії» і Кодексу систем розподілу, зобов'язані оприлюднити у відкритому доступі карти своїх електромереж (геоінформаційні дані) з 1 січня 2019 року.

За допомогою геоінформаційної системи (ГІС) клієнт може отримати онлайн-інформацію про розміщення, рівні напруги, протяжність повітряних ліній, адреси та назви трансформаторних підстанцій, потужності розподільних підстанцій, відстані від земельної ділянки до точки приєднання до мережі, вартості приєднання тощо. Функціонал ГІС буде доопрацьовуватися і розширюватися відповідно до вимог Закону та для зручності використання клієнтами.

Читайте також: На День молоді Володимирську частково перекриють

«Розкриття інформації щодо електричних мереж компаній робить монополію прозорою та надає можливість бізнесу сформувати оптимальний інвестиційний проект. Я вітаю такі ініціативи і вважаю, що вони допоможуть Україні піднятися в рейтингу Doing Business», - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Він підкреслив, що саме простота і прозорість умов приєднання до мереж є важливими показниками при оцінці інвестиційної привабливості країни згідно з рейтингом Doing Business. Торік Україна піднялася на 4 сходинки в рейтингу Doing Business та зайняла 76-те місце, певною мірою і з урахуванням зменшення вартості приєднання електроустановок до мереж Київенерго (зараз - ДТЕК Київські електромережі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-