Суддя у справі Святогора взяв самовідвід

Суддя у справі Святогора взяв самовідвід

Укрінформ
Суддя Шевченківського районного суду Києва, де обирається запобіжний захід догхантеру Олексію Святогору, Андрій Трубніков взяв самовідвід.

Нового суддю, який розглядатиме цю справу, наразі обирають, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Трубнікова, він попросив самовідвід, оскільки "має конфлікт інтересів" з підозрюваним. Святогор, зауважив суддя, неодноразово надсилав погрози йому та іншим суддям Шевченківського суду.

Сам підозрюваний перебуває у залі суду поза скляним боксом і без кайданків. Він заявив, що повністю підтримує відвід судді Трубнікова. 

Як повідомляв Укрінформ, під судом, де обирають запобіжний захід догхантеру, зібралось чимало активістів - представників громадських організацій зоозахисників, а також представники Нацкорпусу. Їх близько 100 осіб.

Біля будівлі суду та в самому приміщенні знаходяться також близько 20 правоохоронців.

Шевченківське управління поліції 1 червня оголосило Святогора в розшук.

Читайте також: Активісти під судом вимагають покарання для догхантера Святогора

8 червня Святогора затримали і оголосили йому підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 300 (Створення і розповсюдження продукції, що пропагандує культ насилля і жорстокості - ред.) Кримінального кодексу України.

44-річний Олексій Святогор - скандально відомий догхантер,  один з найжорстокіших та найцинічніших вбивць тварин у Києві. У нього є багато сторінок в різних соціальних мережах, де він постійно доповідає про свої "успіхи" і ображає тих, хто вважає його "діяльність" аморальною.

Фото: Алексей Клименюк, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-