У Київраді побилися через музей на Поштовій

У Київраді побилися через музей на Поштовій

Фото, відео
Укрінформ
Київміськрада закрила засідання через сутички, що сталися в сесійній залі після провалу голосування за проект створення музею на Поштовій площі. 

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Застосування фізичної сили щодо працівників секретаріату Київської міської ради та пошкодження майна й обладнання сесійної зали, які мали місце сьогодні, унеможливлюють проведення пленарного засідання", - зазначили у міськраді.

Бійка у Київраді. Фото: 44.ua та ФБ Аннабелли Мориної

Про час та дату наступного зібрання депутатського корпусу буде повідомлено додатково.

Раніше Київрада не підтримала під час голосування в другому читанні проект рішення про створення музею на Поштовій площі, де на місці підземного ТРЦ були знайдені цінні артефакти часів Київської Русі.

За відповідний проект рішення проголосували тільки 56 депутатів, проти 1, утрималися 23.

Перед цим депутати голосували за внесені правки комісії з питань культури та музею історії Києва, проте жодні з них не були підтримані.

Після чого у кулуарах міської ради сталися сутички за участю активістів та представників Нацдружин, які заблокували вихід з сесійної зали.

Також зранку біля приміщення Київради відбулася акція на підтримку проекту рішення про створення музею на Поштовій площі.

Читайте також: ВР пропонують скоротити Київраду уп'ятеро і прирівняти голову КМДА до губернаторів

Як повідомлялося, 19 квітня Київміськрада у першому читанні підтримала проект рішення про створення музею на Поштовій площі, де на місці зведення підземного ТРЦ були знайдені цінні артефакти часів Київської Русі.

Цим проектом рішення пропонувалося: ініціювання припинення інвестиційного договору з ТОВ «Хенсфорд-Україна»; передачу недобудови у власність міста; проведення якісних археологічних досліджень; проведення конкурсу на кращий проект майбутнього музею; створення повноцінного сучасного музею археології Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-