Хто сплатить борги Київенерго: Коболєв запрошує Кличка на дебати

Хто сплатить борги Київенерго: Коболєв запрошує Кличка на дебати

Укрінформ
Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував меру Києва Віталію Кличку під час дебатів у прямому ефірі обговорити питання теплопостачання столиці.

Про це він написав у Facebook.

"Пане Кличку, може дебати в прямому ефірі?.. Обговоримо всі спірні питання вживу перед камерами. Вистачить сміливості?", - написав Коболєв.

НАК "Нафтогаз України, у свою чергу, пише, що готовий хоч завтра почати постачати газ котельням, однак - за умови укладання договорів.

"Гаряча вода може бути в київських квартирах вже завтра. Могла бути ще вчора або місяць тому. Ми не вимагаємо негайного погашення боргу за газ. Але київська влада не хоче, щоб був укладений договір, якого вимагає законодавство, а іншого способу дати газ ми не маємо", - йдеться у повідомленні НАК.

У компанії нагадали, що Київська міська державна адміністрація заздалегідь знала, що нове комунальне підприємство стане правонаступником будь-яких боргів Київенерго за газ перед Нафтогазом, які лишатимуться на момент завершення договору оренди.

Читайте також: "Газовий конфлікт" у столиці: Київрада чекає пояснень від керівника Нафтогазу

"Інших шляхів, які дозволили б Нафтогазу постачати пільговий газ КП "Київтеплоенерго", закон не містить. На жаль, влада Києва не передбачила відповідних запобіжників зростанню боргів Київенерго під час продовження договору оренди з цим підприємством у 2017 році", - зазначили у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-