Київрада вимагає від Нафогазу підписати договір з Київтеплоенерго

Київрада вимагає від Нафогазу підписати договір з Київтеплоенерго

Укрінформ
Київміськрада вирішила направити депутатський запит до голови Нафтогазу Андрія Коболєва з вимогою укласти договір на постачання газу з КП "Київтеплоенерго", щоб забезпечити жителів столиці гарячою водою. 

Відповідне рішення підтримали 90 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"НАК "Нафтогаз України" відключив гаряче водопостачання для половини населення Києва. Без теплої води залишилися лікарні, дитячі садки, пансіонати для літніх людей, інтернати. Нафтогаз узяв у заручники киян, шантажуючи неіснуючими фінансовими зобов’язаннями. Жителям столиці хочуть нав’язати більше 1 млр грн боргів, але ми не можемо цього допустити, борги "Київенерго" ніколи не стануть боргами киян", - йдеться у зверненні до Нафтогазу. 

Зокрема, депутати Київради вимагають терміново вжити заходів щодо укладення договорів постачання природного газу для виробництва теплової енергії, для надання послуг з гарячого водопостачання населенню, бюджетним установам та іншим категоріях споживачів. 

Депутатський запит підписали усі 5 фракцій Київради. 

Читайте також: У Київраді застерігають: з 1 серпня частина столиці може залишитися без електрики

Як повідомлялось, представники столичної влади заявили, що НАК «Нафтогаз України» відмовляється поставляти газ для «Київтеплоенерго», намагаючись перекласти борги «Київенерго» на нового надавача послуг.

НАК "Нафтогаз України" наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. Близько 1,2 млрд грн із цієї суми - штрафи і пеня.

У Києві без гарячої води залишаються 3 тисячі столичних будинків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-