У Київраді застерігають: з 1 серпня частина столиці може залишитися без електрики

У Київраді застерігають: з 1 серпня частина столиці може залишитися без електрики

Укрінформ
З 1 серпня частина Києва може залишитися без електроенергії.

Про це на брифінгу поінформував голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позиція Нафтогазу, яка сьогодні в нас є по гарячій воді, може мати достатньо шкідливі наслідки і в майбутньому, тому що уже в серпні можуть бути аналогічні питання по електроенергії, оскільки наші ТЕЦ працюють не лише на виробництво тепла", - сказав Странніков. 

Читайте також: "Газовий конфлікт" у столиці: Київрада чекає пояснень від керівника Нафтогазу

Як зазначив радник Київського міського голови з питань благоустрою народний депутат України Дмитро Білоцерковець, "сьогодні у сотень тисяч мешканців Києва немає гарячої води через шантаж Нафтогазу".

"На жаль, далі може бути тільки гірше, і вже з 1 серпня частина Києва може залишитися без електроенергії, а це і дитячі садки, загалом уся соціальна інфраструктура і прості кияни, через позицію керівника Нафтогазу Коболєва. Коболєв вимагає від громади прийняття необгрунтованого та неіснуючого боргу приватної компанії", - сказав він. 

Як повідомлялось, Київська міська державна адміністрація вимагає від НАК «Нафтогаз України» підписати з КП «Київтеплоенерго» тимчасовий договір на постачання газу. 

Раніше представники столичної влади заявили, що Нафтогаз відмовляється поставляти газ для Київтеплоенерго, намагаючись перекласти борги Київенерго на нового надавача послуг.

НАК "Нафтогаз України" наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. Близько 1,2 млрд грн із цієї суми - штрафи і пеня.

Тим часом більша частина Києва залишається без гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-