З карти Києва можуть

З карти Києва можуть "зникнути" площа Червона Пресня і провулок Баумана

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили перейменування деяких вулиць, провулків та площі у столиці.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Дане рішення сприятиме демократизації нашого суспільства та спрямоване на вшанування пам'яті видатних українських діячів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, мають намір перейменувати вулицю Невську на вулицю Нивську у Шевченківському районі; вулицю Желябова на вулицю Марії Капніст у Шевченківському районі; вулицю Кіровську на вулицю Старицької-Черняхівської у Святошинському районі; площу Червона Пресня на площу Щекавицьку у Подільському районі; провулок Баумана на провулок Фузиків у Шевченківському районі; провулок Невський на провулок Нивський у Шевченківському районі; вулицю Олександра Сабурова на вулицю Сержа Лифаря у Деснянському районі; вулицю Тверську на вулицю Єжи Гедройця у Голосіївському та Печерському районах.

Читайте також: Київрада почала оформляти Кільцеву у власність столиці

Зазначається, що усі перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО. Далі рішення за депутатами на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-