У Києві від ботулізму померла жінка

У Києві від ботулізму померла жінка

Укрінформ
У Києві зареєстровано смертельний випадок ботулізму.

Про це повідомляє столичне управління Держпродспоживслужби.

"У Києві зареєстрований випадок захворювання на ботулізм у мешканки столиці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що випадок захворювання на ботулізм може бути пов’язаний із вживанням 26 травня “риби в'яленої плотви, не патраної, самостійно виловленої в річці Десна. Рибна продукція була виготовлена в домашніх умовах у квітні 2018 року”.

Як уточнили в Держпродспоживслужби, хвора звернулася за медичною допомогою 27 травня, після чого її госпіталізували до відділення інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні Києва з діагнозом "ботулізм клінічно". Того ж дня хворій було введено протиботулінічну сироватку, однак вона все одно померла.

Читайте також: У Бельгії отруїлися більше 200 школярів

Нагадаємо, ботулізм – гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum та її токсином. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх властивостей (зовнішній вигляд, смак, запах).

Основним шляхом передачі захворювання є харчовий, обумовлений вживанням консервованих у домашніх умовах продуктів харчування.

Як наголошують медики, в питаннях профілактики ботулізму основним принципом є дотримання чистоти сировини. Тому чим чистіше відмито городину перед консервуванням, чим ретельніше промита риба перед засолом, тим менше ймовірність потрапляння до продукту збудника ботулізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-