Ліга чемпіонів  у Києві:

Ліга чемпіонів у Києві: "Бориспіль" розведе фанатів по різних терміналах

Укрінформ
У день проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року міжнародний аеропорт "Бориспіль" додатково прийматиме 77 рейсів з 32 тис. пасажирів на борту.

Про це заявив перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Чим відрізняється проведення цього фіналу Ліги чемпіонів в Україні від багатьох аналогічних заходів в Європі? Тим, що жодний вид транспорту уболівальники крім авіаційного не використовуватимуть. Відповідно, все навантаження з обслуговування приїжджих іноземців на цей захід лягло на аеропорти. Аеропорт "Київ" приймає невелику кількість уболівальників, всі інші аеропорти не беруть участі. Все навантаження лягає на аеропорт "Бориспіль". 26 травня прилітає до нас 77 рейсів. Що зроблено в аеропорту? Головне, до цієї події ми запустили  в роботу термінал B. Саме в цьому терміналі планується обслуговування команди Real Madrid і вся логістика переміщення пасажирів розрахована таким чином, щоб у нас максимально не перетиналися потоки вболівальників Real Madrid, які обслуговуються в терміналі B, з потоками уболівальників англійської команди Liverpool, які обслуговуватимуться в терміналі D", - розповів Дихне.

Він також повідомив, про введення певних обмежень для рейсів, які прилітають.

"Перше це те, що всі пасажири, які прилітають, повинні  мати зачекінений зворотний виліт, тобто посадковий талон на зворотний виліт.

Друге, всі чартерні рейси прибувають до нас без багажу пасажирів. Ми не бачимо в цьому жодної проблеми для пасажирів", - сказав він.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" очікує, що на фіналі ЛЧ заробить до 20 мільйонів

Він також підкреслив, що термінал D має серйозні пікові навантаження вранці і ввечері.

"Ми маємо прийняти 26 числа основну частину чартерних рейсів, бізнес-рейсів до початку ранкового піку в ніч з 26 на 27... Сьогодні це виявилося реальною проблемою організувати таку кількість пасажирів. Треба розуміти, що у нас буде збільшення пасажиропотоку на 120%, тобто додатково на прильоті ми отримаємо близько 16 тис. пасажирів і відповідно на вильоті. Це досить велике навантаження з урахуванням того, що минулу добу ми закрили з пасажиропотоком 34 тис. пасажирів на добу. Тобто це ще плюс 32 тис. і це все ми маємо  забезпечити тими самими ресурсами", - сказав Дихне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-