Розірваний договір не завадив Київенерго готувати ТЕЦ до опалювального сезону

Розірваний договір не завадив Київенерго готувати ТЕЦ до опалювального сезону

Укрінформ
Київенерго готує київські ТЕЦ і сміттєспалювальний завод «Енергія» до нового опалювального сезону та забезпечує столицю необхідними обсягами енергоресурсів, попри те, що указані об'єкти мали перейти місту наприкінці квітня 2018 року.

Про це повідомляється у прес-релізі Київенерго, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Зважаючи на подовження терміну управління «Київенерго» столичними ТЕЦ та сміттєспалювальним заводом «Енергія» до 31 липня 2018 року, згідно з рішенням Київської міської ради від 24 квітня, забезпечення стабільної роботи стратегічно важливих енергооб'єктів та їх підготовка до нового опалювального сезону здійснюється фахівцями ПАТ «Київенерго». Зокрема, на ТЕЦ-5 щойно закінчений поточний ремонт енергоблоку №1, ведуться роботи з реконструкції генератора №1 з пристанційним вузлом енергоблоку №1 та триває поточний ремонт енергоблоку №4. На сміттєспалювальному заводі «Енергія» фахівці розпочали капітальний ремонт електрофільтру котла №2», - йдеться в повідомленні.

З 1 травня 2018 року теплові мережі та котельні столиці мали бути переведені в управління КП «Київтеплоенерго». Проте на цей момент з'ясувалося, що новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго» не отримало відповідних ліцензій і тарифів. У цьому зв'язку договір з Київенерго на управління енергооб'єктами міста було продовжено до 1 липня 2018 року.

Загальний обсяг теплоенергії, який щодоби виробляють київські ТЕЦ та єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, перебудований в міні-теплоцентраль, становить 6700 гкал теплової енергії. Цього достатньо, аби забезпечити в міжопалювальний сезон гарячою водою 70% киян. 

Зокрема, ТЕЦ-5 в міжопалювальний сезон забезпечує гарячою водою жителів центру міста, Печерська, Русанівки, Позняків, Березняків та прилеглих до автовокзалу мікрорайонів, Теремків-1 та Теремків-2, Червонозоряного проспекту, Чоколівки, частини Борщагівки та ін. ТЕЦ-6 забезпечує гарячою водою столичні масиви Троєщина, Лісовий, Північно-Броварський, Воскресенка, Виноградар та частину Оболоні. Завод «Енергія» постачає гарячу воду кільком сотням будинків на Позняках по вул. Руденко, Вишняківській та Мішуги.

Читайте також: Київрада продовжила договір з Київенерго в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6

1 травня Київенерго завершило перший етап передачі комунального майна (тепломереж, котельні та сервісні функції теплопостачання) та переведення персоналу в комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Наразі Київенерго спрямовує всі ресурси на те, щоб другий етап цього процесу - передача теплоелектроцентралей та заводу «Енергія» - пройшов зі збереженням безперебійності технологічного процесу та максимально комфортно для киян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-