"Вільні люди" пікетують інформаційний департамент "Інтера"

Фото
Укрінформ
Активісти всеукраїнської громадсько-політичної організації "Вільні люди" пікетують офіс "Національних інформаційних систем" із вимогою скасувати концерт "Победа. Одна на всех", що має розпочатися о 20:30 на телеканалі "Інтер".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Близько півсотні активістів вимагають від власників і продюсерів телеканалу зняти з ефіру концерт "Победа. Одна на всех" і не провокувати суспільний конфлікт.

Зараз двері офісу обклеюють наліпками з написами "Інтер на цвинтар" і "Громадська кампанія "Інтеру - бойкот".

Як пояснюють організатори, офіс "Національних інформаційних систем" є інформаційним департаментом "Інтера", "головним політичним рупором "Інтера" і реваншу в цілому", тому саме тут і було вирішено провести пікет. Водночас вони акцентують, що їхня акція є цілком мирною і розраховують, що скандальний телепродукт буде виключено з ефіру.

Учасники акції тримають у руках прапори із символікою "Вільних людей" і державні стяги, а також великий плакат із гаслом "Інтер на цвинтар". Загалом ситуація біля офісу "Національних інформаційних систем" спокійна. Правопорядок забезпечує близько десятка поліцейських.

Читайте також: Поліція стежить за порядком на акції Нацкорпусу біля "Інтера"

Організатори пікету також зауважують, що згаданий концерт є свідомою провокацією "Інтера", мета якої - не лише "насаджування ідеології "русского мира", але й отримання вузько-політичних дивідендів, свідоме бажання викликати протистояння".

Як повідомляв Укрінформ, раніше в мережі опублікували відео з фрагментами концерту «Победа. Одна на всех», який телеканал «Інтер» підготував до 9 травня.

У ролику ведучий заходу Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, «щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних маршів у нашій столиці».

У коментарі Укрінформу перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що регулятор негайно відреагує на висловлювання ведучих телеканалу, якщо ці репліки пройдуть в ефірі.

Уранці 9 травня активісти  "Національного корпусу" прийшли під будівлю телеканалу "Інтер" з вимогою, щоб з вечірнього концерту були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту.

На своїй сторінці у Facebook політична сила також заявила, що вимагає позбавити канал ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-