Столична поліція закликає громадян не провокувати конфліктів

Столична поліція закликає громадян не провокувати конфліктів

Укрінформ
Поліція Києва з метою забезпечення правопорядку під час масових акцій до Дня Перемоги вживає превентивних заходів і закликає громадян не провокувати конфліктів.

Про це заявив начальник Головного управління поліції у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба відомства.

«Відбувається доволі жорсткий пропускний режим та поверхневі перевірки. Враховуючи досвід проведення таких акцій, ми вважаємо, що ці заходи допоможуть нам зберегти спокій та порядок на вулицях Києва», - наголосив Крищенко.

Він зауважив, що вибухотехніки і кінологи провели обстеження за маршрутом руху колони демонстрантів, перевіряються станції метрополітену, перекритий рух від станції метро «Арсенальна» до Парку Вічної слави.

Загалом, за його словами, сьогодні у столиці заплановано кілька акцій, участь у яких відповідно до поданих заявок братиме до 4000 осіб.

Читайте також: На акцію "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" у Києві пропускають через "рамки"

Керівник столичної поліції закликав учасників акцій не використовувати заборонену символіку та не створювати конфліктів. У разі виявлення забороненої символіки слід звернутися до найближчого поліцейського, який вилучить її згідно з чинним законодавством.

Крищенко додав, що у разі провокацій та ускладнення оперативної обстановки будуть задіяні резерви правоохоронців, які чергують неподалік від місць проведення акцій.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що 9 травня в Україні заплановано проведення майже 1,5 тисячі масових заходів, участь у яких візьмуть понад 355 тисяч осіб. На посилений режим несення служби переведені понад 27 тисяч правоохоронців, серед них понад 17 тисяч поліцейських, близько 3,5 тисячі військовослужбовців Нацгвардії, 7 тисяч рятувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-