Червоні картузи та Путін: СБУ розказала про “святковий візит” до керівників компартії 

Червоні картузи та Путін: СБУ розказала про “святковий візит” до керівників компартії 

Укрінформ
Служба безпеки України провела обшуки у Києві та області за місцем проживання керівників Комуністичної партії України у рамках кримінального провадження за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Співробітники спецслужби провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії. Під час слідчих дій правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня, щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об'єднань”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Adidas видалила зі свого сайту продукцію з радянською символікою

Під час розслідування правоохоронці також встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні. Слідчі отримали інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-