Перший Київський бал збере понад 70 тисяч глядачів та учасників

Перший Київський бал збере понад 70 тисяч глядачів та учасників

Укрінформ
Перший Київський бал, який відбудеться 1-2 червня на Контрактовій площі, збере понад 70 тис. гостей та учасників з усієї України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організатор Київського балу Марина Ігнатуша.

«На два дні ми перетворимо Контрактову на найбільшу танцювальну площу Європи, де зберуться понад 70 тисяч прихильників активного способу життя – будуть майстер-класи з танців від відомих хореографів, безліч живої музики, спілкування з зірками сцени, знаними спортсменами, зокрема, футболістами та тренерами. Кожен глядач стане учасником свята, для когось це стане мотивом записатися до школи танців чи спортивної секції. Сподіваємось, що Київський бал започаткує нові традиції здорового сімейного відпочинку і стане візитівкою нашого європейського міста», - зазначила Ігнатуша.

Вона підкреслила, що такий захід проходитиме вперше в історії міста, його формат – демократичний, вхід буде вільним для усіх бажаючих.

Читайте також: У столиці відбудеться благодійний бал

Під час балу 1 червня, у день захисту дітей, планується встановити рекорд України – близько тисячі дітей з усієї України одночасно танцюватимуть вальс. Серед учасників танцювального рекорду будуть дебютанти Дитячого віденського балу у Києві (він відбувся 22 квітня у столичній мерії), діти з міжнародного табору «Артек», а також юні танцюристи-переселенці з Криму, Донецька та Луганська, вихованці київського Центру реабілітації дітей з інвалідністю, цьогорічні випускники столичних шкіл. Усі бажаючі зможуть взяти участь у танцювальних майстер-класах відомих хореографів - з танго, сальси чи вальсу.

Вестимуть розважальну програму популярні радіо-діджеї. Під час балу в онлайн-режимі відбудеться Національний відбір учасників міжнародного музичного конкурсу «Берлінська перлина» (Berlinare Perle). Журі відбору очолить народний артист України, артист ЮНЕСКО в ім’я миру Герман Макаренко.

Бал відбудеться одразу після фіналу Ліги чемпіонів у Києві, тому передбачені майстер-класи з футболу для юних українців, зустрічі з іменитими футболістами та спортивними тренерами.

Автограф-сесії з відомими українцями, квітковий парад та різноманітні навчальні студії проходитимуть протягом двох днів балу, а волонтерами-танцюристами, які заохочуватимуть глядачів стати учасниками хореографічних постановок, будуть дебютанти цьогорічного Віденського балу у Києві.

Протягом другого дня балу, 2 червня, на сцену вийдуть досвідчені танцюристи, серед них – учасники Асоціації університетів третього віку, які покажуть вправність у «срібному вальсі». Підтримають їх народна артистка України Валентина Степова та заслужений артист України Григорій Чапкіс.

А гості з Польщі запропонують власну танцювальну програму. В естрадній частині програми лунатимуть виступи відомих співаків. Підтримають бал і київські заклади, які пропагують здоровий спосіб життя.

Загалом у проекті Київського балу братимуть участь понад 3 тис. артистів, волонтерів, технічних служб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-