Сім пляжів Києва претендують на

Сім пляжів Києва претендують на "Блакитний прапор"

Укрінформ
У Києві планують відкрити пляжний сезон в 20-х числах травня, коли вода прогріється до 18 градусів, що дозволить фахівцям взяти всі необхідні проби.

Про це у коментарі Укрінформу розповів прес-секретар КП "Плесо" Євген Кобан.

"Відповідно до графіка, щороку пляжний сезон відкривається в третій декаді травня. Тому всі підготовчі роботи йдуть відповідно до графіка. У цьому році погода така, що люди вже починають виходити на пляжі засмагати, однак у воду ми поки не рекомендуємо йти, оскільки тривають підготовчі роботи і вода ще не прогрілася", - сказав Кобан.

За його словами, офіційно відкриття пляжного сезону відбудеться, коли буде підготовлена вся відповідна інфраструктура, а також перевірена якість води.

Читайте також: На Трухановому острові горить нудистський пляж

"Одним із критеріїв, який говорить про те, що сезон можна відкрити - це якість води, а аналізи можна брати лише тоді, коли вода прогрілася до 18 градусів і вище, і тому ми залежимо від погоди і від температури води", - розповів Кобан.

У "Плесо" зазначили, що у цьому році працюватиме 13 міських пляжів. "На цих пляжах є вся інфраструктура для того, щоб можна було безпечно купатися, і є набір сервісу для безпечного відпочинку і купання", - додав прес-секретар.

Він також зауважив, що КП "Плесо" з початку року подано 7 заявок на отримання почесної екологічної премії міжнародного значення «Блакитний прапор».

"У минулому році 3 столичні пляжі отримали премію міжнародного значення "Блакитний прапор", а в цьому році ми подали 7 заявок на отримання цієї премії", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-