Поліція розповіла, чому не розслідує знищення наметів ромів на Лисій горі

Поліція розповіла, чому не розслідує знищення наметів ромів на Лисій горі

Укрінформ
До столичної поліції не надходили заяви та повідомлення щодо знищення наметів ромів на Лисій горі у Києві.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції в Києві на інформаційний запит Укрінформу.

“На цей час відомості про дану подію не вносилися до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кримінальні провадження не розпочиналися. Інформуємо також, що до Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві не надходили заяви та повідомлення щодо знищення наметів на проспекті Науки, 37”, - йдеться у повідомленні.

Водночас у поліції Києва поінформували, що раніше до  Голосіївського управління поліції надходили скарги від жителів мікрорайону “щодо присутності та незаконного поселення осіб в урочищі “Лиса гора”. Так, у період з 1 по 24 квітня  до  Голосіївського управління поліції надійшло 8 повідомлень та 2 вхідні звернення від місцевих мешканців щодо незаконного поселення осіб на “Лисій горі”. 

“Заявники у своїх зверненнях скаржилися на некомфортні умови для їх проживання, оскільки члени поселення займалися незаконним розкопуванням, порубкою зелених насаджень, забруднення навколишнього середовища”, - уточнюється у документі.

У столичній поліції також розповіли, що 17 квітня о 10 годині ранку правоохоронці спільно з співробітниками Голосіївської райдержадміністрації Києва та працівниками служби у справах дітей у складі комісії здійснили виїзд до поселення табору на Лисій горі. Там правоохоронці виявили у тимчасово встановлених наметах 30 мешканців Закарпатської області з дітьми, перевірили їх і не виявили порушень, які б відносилися до компетенції поліції.

“Крім того, правоохоронці з'ясували, що більшість членів поселення мають квитки на 17 квітня на потяг до Ужгорода та планують виїжджати у цей день до Закарпатської області. Повідомляємо, що 17 квітня о 19:00 повторно був здійснений виїзд за вказаною адресою, під час якого встановлено, що більша частина наметів демонтована, їх мешканці повернулися до свого постійного місця проживання у Закарпатську область”, - зазначається у документі.

Читайте також: Націоналісти спалили табір ромів на Лисій горі в Києві

Водночас, як зазначили у поліції Києва, у наметах залишилося 11 осіб, які поінформували правоохоронців, що демонтують намети до 20 квітня.

“23 квітня 2018 року працівники поліції виїхали за адресою проспект Науки, 37 та не виявили там ні поселення, ні його колишніх мешканців”, - уточнюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня члени націоналістичної організації С14 розібрали та спалили табір ромів, розташований на Лисій горі у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-