Київ візьме €50 мільйонів кредиту для оновлення транспорту

Київ візьме €50 мільйонів кредиту для оновлення транспорту

Укрінформ
Київська міська рада підтримала участь КП "Київпастранс" у проекті "Міський громадський транспорт України".

За відповідне рішення проголосували 85 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, комунальне підприємство "Київпастранс" візьме участь у проекті "Міський громадський транспорт України" шляхом залучення коштів позики Європейського інвестиційного банку.

"Мова йде про надання дозволу на залучення кредиту від Європейського інвестиційного банку в розмірі 50 млн євро на закупівлю автобусів, трамваїв і вагонів київського фунікулера. Відсоткова ставка не перевищує 2,5% річних у євро, термін залучення коштів - від 5 до 22 років з дати останньої вибірки кожного траншу", - зазначив Поворозник.

Він наголосив, що використання цих коштів триватиме під контролем та егідою безпосередньо Європейського інвестиційного банку. 

Читайте також: У київському фунікулері з'являться кабіни для велосипедів та візків

Зокрема, проект дасть можливість придбати: 17 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри, пристосованих для обслуговування пасажирів з особливими потребами; 112 автобусів великої та особливо великої місткості з низьким рівнем підлоги; обладнання для реконструкції фунікулера із заміною тягового обладнання, кабін, систем управління тягою та систем безпеки і зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-