Київенерго відходить від справ: у компанії озвучили головне завдання

Київенерго відходить від справ: у компанії озвучили головне завдання

Укрінформ
«Київенерго» завершило опалювальний сезон 2017-2018 рр. і допомагає «Київтеплоенерго» прийняти комунальне майно на баланс.

Про це зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко, повідомляє прес-служба компанії.

«На даному етапі наше спільне з міською владою і менеджментом комунального підприємства завдання - зробити процес передачі комунального майна максимально прозорим і безболісним як для киян, так і для 7,5 тис. співробітників «Київенерго», яким необхідно переоформити працевлаштування в новому комунальному підприємстві", - сказав Фоменко.

За його словами, за весь період управління тепловим господарством міста «Київенерго» і його основний акціонер ДТЕК сплатили за використання комунального майна в столичний бюджет 375 млн грн. 

"Лише за рік після початку реалізації стратегічної програми перекладки тепломереж у 2011 р. нам вдалося скоротити рівень аварійності на 13%. За 7 років ми переклали майже 190 км магістральних і розподільних теплових мереж в двотрубному вимірі, інвестувавши понад 560 млн гривень. В останні два роки інвестиційним пріоритетом компанії була установка теплових лічильників. Ми встановили 5,7 тис. приладів обліку теплоенергії на столичних будинках, загальний обсяг інвестицій склав майже 227 млн грн", - розповів він. 

За його словами, компанія «Київенерго» починала опалювальний сезон 2017-2018 рр. в умовах незбалансованого тарифу на тепло для бюджетних організацій і зростаючих боргів усіх категорій клієнтів – населення, комунальних підприємств та держбюджету з компенсацій пільг та субсидій. Станом на 1 квітня 2018 р. дебіторська заборгованість склала 5,6 млрд грн.

Через зношеність теплових мереж, 70% яких вже вичерпали 25-річний термін експлуатації, компанії було потрібно посилити якість та оперативність усунення пошкоджень. Незважаючи на складнощі, опалювальний сезон в столиці пройшов стабільно.

Читайте також: Київрада просить ВР дозволити роботу компанії-правонаступнику Київенерго

 26 квітня 2018 р. закінчується термін Угоди про управління комунальним майном, укладеної між ПАТ «Київенерго» та КМДА у 2001 році. Термін дії закінчився 1 січня 2016 р., але, за рішенням Київради, договір був продовжений до кінця опалювального сезону, щоб уникнути збоїв в постачанні гарячої води і тепла киянам в холодний період року. Із завершенням опалювального сезону всі ресурси компанії спрямовані на сприяння передачі комунального майна та переводу персоналу в створене містом підприємство – «Київтеплоенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-