Кількість безробітних у столиці скоротилася на 15,6%

Кількість безробітних у столиці скоротилася на 15,6%

Укрінформ
Кількість безробітних у Києві порівняно з відповідним періодом минулого року скоротилася на 15,6%.

Таку статистику Укрінформу надали у Київському міському центрі зайнятості. 

Зокрема, за даними центру, кількість безробітних станом на 1 квітня, порівняно з аналогічним періодом минулого року, скоротилася на 15,6%  (на 1,7 тис.) та становила 9,3 тисячі осіб.  

Водночас кількість отримувачів допомоги з безробіття скоротилася на 14,6% (на 1,4 тис.) та становила 8,1 тис. осіб.

Станом на 1 квітня серед зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку у столичній службі зайнятості, 34% становлять особи віком до 35 років; 32% - люди віком від 35 до 45 років; 34% - громадяни віком понад 45 років. 

Як розповіли у службі, значна частка осіб, що звертаються за пошуком роботи до служби зайнятості, - це громадяни з вищою освітою. Зокрема, станом на 1 квітня 87% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 6% - професійно-технічну, 7% - загальну середню освіту.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, станом на 1 квітня становила 9,7 тисячі одиниць. При цьому більшість вакансій - у сферах транспорту (16%), торгівлі та ремонту (14,7%), державного управління й оборони, соціального страхування (11,3%), адміністративного та допоміжного обслуговування (10,9%), а також на підприємствах переробної промисловості (9,7%).

Читайте також: Від безробітних випускників вишів Центри зайнятості вимагатимуть менше документів

Найбільш запитувані у роботодавців представники найпростіших професій (19,1%), кваліфіковані робітники з інструментом (17,5%), а також робітники з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин (13,5%).

У службі зайнятості підкреслили, що попит на різні спеціальності варіюється не тільки щороку, а й може змінюватися впродовж кількох місяців.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-