Паркування по-новому: у Києві створюють

Паркування по-новому: у Києві створюють "перехоплюючі майданчики" біля метро

Укрінформ
Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" працює над створенням у столиці перехоплюючих майданчиків біля станцій метрополітену.

Про це під час прес-конференції сказав виконувач обов'язків директора КП "Київтранспарксервіс" Олександр Німас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є можливість залучати інвесторів для будівництва багаторівневих, а також підземних паркінгів на під'їзних шляхах до міста, біля станцій метрополітену. Наразі нами готуються документи та вживаються заходи щодо проведення інвестиційних конкурсів та залучення інвесторів", - зазначив Німас.

За його словами, на сьогодні проводиться робота щодо створення перехоплюючих майданчиків біля станцій метрополітену і збільшення кількості машиномісць, що дозволить зручне паркування і дасть можливість залишати авто біля станцій метрополітену, а також розвантажить центральну частину міста від транспорту.

"Наразі розглядається можливість щодо утворення перехоплюючих майданчиків на базі комунального підприємства. Їхнє територіальне розташування біля станцій метрополітену - "Теремки", "Лісова", "Червоний Хутір" і "Сирець". Це вже ті майданчики, які ми запустили в роботу і готові реалізовувати ці проекти загальною кількістю 600-700 машиномісць. Ці майданчики працюватимуть відповідно до офіційних тарифів міста. Здійснювати діяльність на цих перехоплюючих майданчиках комунальне підприємство планує без подальшої передачі їх в оренду суб'єктам господарювання", - зазначив він.

Читайте також: Залишати авто під знаком “парковка заборонена” буде дуже дорого — Кличко

Німас нагадав, що Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів", ухвалений Верховною Радою 21 грудня 2017 року.

"Президентом України підписано закон №5364 щодо реформування сфери паркування транспортних засобів, яким передбачено невідворотність покарання для водіїв за порушення правил зупинки стоянки, а також за несплату за паркування транспортних засобів на спеціально відведених паркувальних майданчиках. Також удосконалено механізм евакуації транспортних засобів", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-