У Києві відкриють нові пляжі та зони відпочинку біля води

У Києві відкриють нові пляжі та зони відпочинку біля води

Список
Укрінформ
У Києві в межах підготовки до літнього сезону планується відкрити 13 пляжів і 17 зон відпочинку біля водних об’єктів без можливості купання. Торік у Києві їх було 11 та 15 відповідно.

Про це повідомили у прес-службі Київради.

Зокрема, у Дніпровському районі функціонуватиме 9 пляжів – "Молодіжний", "Венеція", "Передмостна Слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Веселка" та 4 зони відпочинку – "Довбичка", "Лісова", "Русанівська коса", "Березняки".

В Оболонському районі буде 2 пляжі - "Вербний", "Пуща-Водиця" та 5 зон відпочинку - "Верхня", "Наталка", "Редьчина", "Біла", "Міська".

У Деснянському районі облаштовано пляж "Чорторий" та зони відпочинку "Троєщина", "Алмазна".

У Голосіївському районі діє пляж "Галерний".

Зони відпочинку відкриються у Дарницькому районі ("Осокорки" і "Сонячна"), Святошинському ("Святошин"), Подільському ("Голуба", "Синеозерна") і Солом'янському ("Совська балка").

Крім того, за інформацією КП "Плесо", з початку року було подано 7 заявок на отримання почесної екологічної премії міжнародного значення "Блакитний прапор".

"До кандидатської стадії були внесені такі пляжі, як "Веселка", "Венеція", "Галерна" та "Молодіжна". Серед них три муніципальні пляжі міста, що вже отримували міжнародну нагороду в минулому році - це пляж "Дитячий", "Золотий" та "Пуща-Водиця", - повідомила заступник голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, депутат Київради Лариса Дегтярьова.

Читайте також: "Труханів острів" у Києві хочуть оголосити ландшафтним заказником

"Блакитний прапор" - міжнародна нагорода, яка щорічно вручається з 1987 року пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості і придатна для безпечного купання. Відповідність критеріям "Блакитного прапора" вимагає дотримання суворих стандартів якості води, безпеки та екологічного просвітництва. Для місць, розташованих у країнах Євросоюзу, необхідно також повне дотримання прийнятих директив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-