Кличко пояснив, що гальмує встановлення найбільшого флагштоку держпрапора України

Кличко пояснив, що гальмує встановлення найбільшого флагштоку держпрапора України

Укрінформ
КМДА не встигне встановити флагшток з найбільшим прапором країни у центрі міста у 2018 році, оскільки це питання ще не погоджене у Міністерстві культури.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, що проходить у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми обіцяли, я особисто, до Дня прапора встановити найбільший головний прапор у столиці. Мер міста хоче, приймається рішення, Київрада ухвалила бюджет. Все нормально, але погодження, зокрема у Мінкультури, відбувається таким чином, що у цьому році встановити прапор ми вже не встигаємо”, - сказав Кличко.

Він зазначив, що флагшток треба встановлювати не на Святого Миколая, не на Різдво, не на Новий рік, а саме на День прапора. “Попри те, що фахівці кажуть, що ми не встигаємо, бо були такі велика перепони, але впевнений, що наступного року флагшток ми встановимо на День прапора”, - сказав мер.

Читайте також: Мінрегіон хоче заборонити автостоянки у житлових кварталах

Як повідомляв Укрінформ, вартість будівництва флагштока з найбільшим прапором в Україні оцінюється більш ніж у 47 мільйонів гривень.

Його планують встановити на території Музею історії України, на вулиці Лаврській, 27.  Сталевий флагшток сягатиме 75 метрів у висоту і важитиме 85 тонн, а розмір прапора - 12,5 м х 19 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-