Націоналісти у Києві йдуть маршем

Націоналісти у Києві йдуть маршем "За українське майбутнє без олігархів"

Фото
Укрінформ
Представники політичних сил націоналістичного спрямування у вівторок, 3 квітня, у центрі Києва проводять марш «За українське майбутнє без олігархів».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під прапорами ВО «Свобода», «Національного корпусу», «Правого Сектору», КУН, ОУН та «С-14» зібралися, за інформацією “свободівців”, близько 20 тисяч націоналістів.

Маршрут маршу пролягає від стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського до будівель Кабінету міністрів, Верховної Ради й Адміністрації Президента. Учасники зібрання тримають у руках партійну символіку "Свободи", "Національного корпусу", прапори "Правого сектору" і державні стяги, а також плакати з гаслами "Геть олігархію - війну без кінця". Учасники скандують "Слава Україні - героям слава".

Мітинг націоналістів у центрі Києва/ Фото Юлії Овсяннікової

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив журналістам: «Внутрішній головний ворог нині – це олігархія. Через неї ми нині спостерігаємо зубожіння нації і збагачення невеликої купки олігархів. Тому ми нині вимагаємо від влади ухвалення чіткого плану – Антиолігархічного пакету докорінних перетворень».

Учасники маршу висунули вимоги до народних депутатів негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, який передбачає ухвалення низки законопроектів щодо повернення капіталів з офшорів, ліквідації схем виведення грошей з України, демонополізації та ліквідацію олігархічної моделі економіки тощо. 

За словами Тягнибока, вимога до Президента Петра Порошенка – підтвердити справами неодноразові публічні обіцянки щодо деолігархізації та зобов’язати фракцію «Блок Петра Порошенка» й коаліцію у Верховній Раді негайно внести на розгляд парламенту Антиолігархічний пакет докорінних перетворень і проголосувати за нього.

Схваливши вимоги, учасники маршу поклали квіти до меморіалу Героїв Небесної сотні.

Читайте також: У центрі Києва збираються націоналісти - підуть маршем до Ради, Кабміну і Банкової

Ситуація загалом спокійна. Марш супроводжують представники поліції комунікації та патрульні поліцейські. Також чергують кінологи зі службовими собаками. Загалом правоохоронців - кілька сотень.

Дорога перекрита з вулиці Грушевського до Маріїнського парку, а також на вулицях Шовковичній та Липській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-