Відсьогодні Київ посилено охоронятимуть для недопущення дестабілізації

Відсьогодні Київ посилено охоронятимуть для недопущення дестабілізації

Укрінформ
На території Києва з 16 березня посилено заходи безпеки для недопущення дестабілізації оперативної обстановки і з метою забезпечення громадського порядку.

Про це речник МВС Артем Шевченко повідомив у коментарі Укрінформу.

“Так, у Києві посилили заходи безпеки для недопущення дестабілізації оперативної обстановки і забезпечення публічного порядку. Ці заходи триватимуть відсьогодні і допоки не скасують”, - сказав Шевченко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, зранку столицю патрулюють посилені наряди правоохоронців. Зокрема, патрулі чергують у метро, в урядовому кварталі, у центрі міста.

Раніше у МВС заявили, що 18 березня, у день виборів президента РФ, з метою уникнення провокацій і можливих тяжких наслідків підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій - відповідно до Віденської конвенції. При цьому доступ до російських дипустанов в Україні матимуть лише особи з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть.

Читайте також: Негода у Києві: через дві третини міста пройде “червона” лінія

8 березня націоналістичні організації ВО "Свобода", "Національний корпус" та "Правий сектор" заявили про намір заблокувати 18 березня дипломатичні установи РФ у Києві, Харкові, Одесі та Львові, щоб не допустити голосування на виборах президента РФ на території України.

Згодом ГО "Національні дружини" заявили, що приєднаються до "Національного корпусу" під час проведення акції під диппредставництвом Російської Федерації у Києві у день виборів президента РФ 18 березня.

Крім того, 18 березня акцію в центрі столиці планують прибічники екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-