Свободівці заблокували трибуну Київради, Кличка лишили без мікрофона

Свободівці заблокували трибуну Київради, Кличка лишили без мікрофона

Укрінформ
Засідання Київської міської ради не розпочалося через блокування трибуни депутатами від фракції "Свобода". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, кілька депутатів від "Свободи" перед початком засідання заблокували трибуну з вимогою надати слово лідеру фракції Юрію Сиротюку щодо інциденту, який стався 9 березня на вулиці Половецькій, де у результаті нападу постраждали кияни, а також депутати Юрій Левченко та Святослав Кутняк.

Натомість, мер Києва Віталій Кличко попросив депутатів зайняти свої місця і запевнив, що кожен матиме можливість для виступу у рамках регламенту сесії. Після чого депутати вимкнули меру мікрофон та заблокували роботу сесії. 

Мер Києва оголосив перерву у роботі сесії Київради. 

Читайте також: У Київраді хочуть скасування переходу на літній час

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня на вулиці Половецькій у Шевченківському районі Києва під час демонтажу незаконних гаражів стався конфлікт за участю депутатів.

Зокрема, за даними поліції, працівники благоустрою, відповідно до припису, проводили демонтаж гаражів, коли туди прибули народний депутат Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку із займистою сумішшю. У результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці. 

У поліції зазначили, що після цього депутати поїхали з місця події і не зверталися із заявою про побиття. Повідомлення від лікарів теж не надходило. 

Пізніше у поліції повідомили про затримання сімох учасників сутички та порушення кримінальної справи за статтею "хуліганство". 

Водночас Кутняк у Facebook написав, що Левченка побили до втрати свідомості на акції проти забудови в Києві.

Він повідомив, що відвіз Левченка до лікарні.

Обидва депутати є представниками партії «Свобода».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-