Голова Коцюбинського готує позов до суду через своє відсторонення

Голова Коцюбинського готує позов до суду через своє відсторонення

Укрінформ
Ольга Матюшина, яку депутати достроково позбавили повноважень голови Коцюбинскої селищної ради, готує подання до суду та звертатиметься до Мін'юсту щодо неправомірності таких дій. 

Про це вона повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Готую скаргу до Міністерства юстиції та позови до суду. Така ситуація відбувається вже втретє за останні три роки. Наразі я не маю повноважень юридично на якісь рішення впливати”, - пояснила  Матюшина.

Вона також розповіла, що депутати Коцюбинсьої селищної ради “нібито” скликали сесію 7 березня, коли вона була на лікарняному. “Для мене це питання, на яких юридичних засадах  депутати внесли зміни до запиту в реєстрі”, - сказала Ольга Матюшина. 

Окрім цього, вона повідомила, що Микола Єременко був обраний секретарем Коцюбинської селищної ради саме 7 березня на так званій позачерговій сесії. 

“Він офіційно не працевлаштований в раду. Депутати наполягають, що вони продовжили жовтневу сесію, яка не була закритою. Але це не так. Після жовтневої відбулося сім офіційних сесій”, - пояснила Матюшина.

Вона також повідомила, що достроково припинити повноваження голови селищної ради можна за умови, якщо посадовець, зокрема, порушував права громадян, за наявності відповідних рішень суду, за умови притягнення його до кримінальної відповідальності. “Жодних таких рішень немає. Недовіру можна оголосити на законній сесії, інформація про її проведення оприлюднюється за двадцять днів”, - резюмувала Матюшина.

За її словами, скаргу в Мін'юсті мають розглянути протягом десяти робочих днів.

На сайті Коцюбинської селищної ради є повідомлення, що чергова, шоста сесія відбудеться 30 березня/  Жодних даних про сесію від 7 березня немає.

Читайте також: Герасимов просить правоохоронців дати оцінку "спробі захоплення влади" у Коцюбинському

Як повідомляв Укрінформ, голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов закликав правоохоронні органи дати належну оцінку усуненню селищного голови у Коцюбинському. За його словами, у селищі сталася спроба «захоплення влади». 

Як повідомляють ЗМІ, місцева рада селища Коцюбинське Київської області двома третинами голосів висловила недовіру селищному голові Ользі Матюшиній. За відповідне рішення проголосували 18 депутатів з 26.

Причинами відкликання селищного голови нібито стали численні факти порушення нею законодавства, катастрофічна ситуація в сфері житлово-комунального господарства, блокування роботи ради і виконкому та непрозорість фінансових процесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-