Приєднання Коцюбинського до Києва: результати референдуму передадуть Раді

Приєднання Коцюбинського до Києва: результати референдуму передадуть Раді

Укрінформ
Голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина днями планує передати до Київради та парламенту подання щодо приєднання цього селища міського типу до Києва. 

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу. 

"Я подаватиму подання щодо приєднання Коцюбинського до Києва найближчим часом до Київради та парламенту. Київрада повинна це питання розглядати першою, тому що йдеться про розширення меж столиці", - розповіла Матюшина.

За її словами, процедура приєднання селища до Києва у законодавстві не прописана. Саме тому її подання окрім Київради має розглянути Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради. Опісля документ виноситиметься на розгляд Верховної Ради. 

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Коцюбинське на Київщині у суботу, 3 березня, відбулися громадські слухання, на яких більшість присутніх (майже майже 61%) проголосували за приєднання селища до Києва. На громадські слухання, за інформацією Матюшиної, прийшли проголосувати 1340 коцюбинців, проти приєднання до Києва висловилися 37,5% присутніх.

20 травня 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради прийняли рішення про приєднання до міста Ірпеня. За словами місцевих жителів, відбулося це без обговорення – думку громади щодо об’єднання ніхто не спитав.

Читайте також: Жителі Коцюбинського проголосували за приєднання до Києва

У травні 2016 року Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-