Киян попереджають, що можуть відключити гарячу воду

Киян попереджають, що можуть відключити гарячу воду

Укрінформ
Через 200-мільйонну заборгованість компанії ПАТ "Київенерго", в Києві може бути припинене гаряче водопостачання.

Про це попереджає Київгаз на своїй сторінці у Facebook

"Заборгованість, що наразі перевищує 200 мільйонів гривень, створює значні ризики для газорозподільної компанії, що унеможливлює подальшу співпрацю в умовах систематичної несплати та подальшого накопичення боргу. Через наявну заборгованість Київенерго знову залишить столицю без гарячої води", - йдеться у повідомленні.

У Київгазі підкреслюють, що борги утворюються не через неплатежі киян.

"Кияни сплачують за комунальні послуги, а Київенерго не розраховується із власними постачальниками, привласнюючи отримані від киян грошові кошти", - наголосили в Київгазі.

Як повідомлялося, третій день поспіль представники трудового колективу ПАТ "Київгаз" збираються під центральним офісом ПАТ "Київенерго", протестуючи проти боргів Київенерго, які дедалі зростають.

Раніше столичний оператор газорозподільної системи просив КМДА втрутитися в ситуацію.

Читайте також: У березні платіжки за світло кияни отримають від нової компанії

Як повідомляв Укрінформ, з 27 квітня 2018 року, після розірвання договору столиці з ПАТ "Київенерго", комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийме на баланс теплові мережі Києва. При цьому майно може відійти столиці разом з 2,6-мільярдним боргом Київенерго.

Водночас, Київенерго залишить за собою функції постачання і розподілу електроенергії. При цьому Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 квітня збільшила тарифи ПАТ "Київенерго" в сфері постачання і розподілу електроенергії на 35-90%.

У серпні 2017 року Фонд державного майна України продав компанії Ornex, що входить до Групи СКМ та контролюється Рінатом Ахметовим, державний блокуючий пакет пакет акцій Київенерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-