Отруйні суші: перевірка знайшла численні порушення у столичній

Отруйні суші: перевірка знайшла численні порушення у столичній "Євразії"

Укрінформ
У Києві під час перевірки ресторану "Євразія", відвідувачі якого заявили про отруєння після вживання суші в цьому закладі, були виявлені численні порушення чинного законодавства.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

"У м. Києві за період з 15.02.2018 по 19.02.2018 зареєстровано 5 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, ймовірно пов'язаних із вживанням їжі в закладі громадського харчування "Євразія". З епідеміологічного анамнезу встановлено, що всі хворі пов’язують своє захворювання з вживанням їжі, придбаної у вищевказаному закладі громадського харчування, всі захворілі замовляли та вживали суші "Філадельфія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 20 лютого спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві здійснили позаплановий захід (обстеження) у закладі.

"Під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) виявлено численні порушення чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

За результатами здійснення заходу ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві видало розпорядження про тимчасове припинення виробництва з 21 лютого 2018 року до отримання результатів лабораторних досліджень у цьому закладі громадського харчування.

Також направлені листи на адреси Управління захисту економіки у місті Києві Департаменту захисту економіки, Національної поліції України у м. Києві, Шевченківського управління Головного управління Національної поліції України у м. Києві щодо вжиття заходів реагування, внаслідок вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Києві люди знову потруїлись після вживання суші

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію триває, зазначили у Держпродспоживслужбі.

Раніше повідомлялося, що в Києві з 15 по 19 лютого було зафіксовано п'ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних із вживанням суші з ресторану "Євразія".

Улітку 2017 року через вживання суші в київських ресторанах "Євразія" отруїлися близько 40 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-