Пристрасті навколо інституту Богомольця: МОЗ розпочало перевірку

Пристрасті навколо інституту Богомольця: МОЗ розпочало перевірку

Укрінформ
Комісія МОЗ розпочала перевірку організації ліцензійного іспиту "Крок" для студентів 3-го курсу факультету стоматології НМУ ім. Богомольця.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Розпочала роботу комісія МОЗ з перевірки належного забезпечення проведення для студентів НМУ ім. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія". Згідно з Наказом МОЗ України №15-Адм. від 20.02.2018, створено комісію для з’ясування ситуації щодо непроведення для студентів НМУ ім. О.О. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цим же наказом ректора Катерину Амосову, згідно з умовами чинного контракту з нею, відсторонено від виконання обов'язків на час проведення комісією перевірки. У міністерстві також повідомили, що 20 лютого Амосова була ознайомлена з наказом та отримала його копію, що засвідчено її особистим підписом. Також на час перевірки було відсторонено директора Центру тестування МОЗ України Ірину Булах.

Читайте також: МОЗ пояснило, чому відсторонили ректора університету Богомольця

У МОЗ також зазначили, що звернулися до НМУ ім. Богомольця та до Центру тестування з проханням надати комісії копії наявної документації про підготовку та організацію іспиту. Втім документи були отримані лише від Центру тестування. Також Центр передав у МОЗ відеозапис розмови проректора НМУ Олександра Никитюка зі співробітниками Центру.

"У цьому відеозаписі проректор НМУ обіцяє представникам Центру перемогу в цьому тендері. Повну версію відеозапису буде передано до правоохоронних органів для належного реагування", - зауважили в МОЗ.

НМУ ім. Богомольця станом на 21 лютого документи на розгляд комісії не надав, зазначили в МОЗ.

У міністерстві також повідомили, що і 20 і 21 лютого вхід до ректорату Національного медичного університету ім. Богомольця було заблоковано невідомими особами, які перешкоджали членам комісії, а також тимчасово призначеному в.о. ректора вишу Михайлу Захарашу увійти до будівлі.

У міністерстві повідомили, що внесли до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про Михайла Захараша, якого призначено в.о. керівника університету на час роботи комісії.

"Згідно зі статутом університету та законами України, Захараш М.П. як виконувач обов'язків керівника університету, уповноважений на час роботи комісії вчиняти всі необхідні законні дії для забезпечення роботи університету включно із забезпеченням безперешкодної роботи комісії та проведення обов'язкового ліцензійного іспиту "Крок 1. Стоматологія", - наголосили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого представники Міністерства охорони здоров'я після спроб потрапити до приміщення ректорату викликали поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-